Prečo sa stať copywriterom?

Prečo som prekladateľ, prečo chcem byť copywriter a prečo som vlastne tu?

Som večný začiatočník. Tohto roku som po prvýkrát vo svojom živote začal bývať s osobou opačného pohlavia, ktorá nepochádza z rodiny. Nebojte sa, je to moja priateľka a urobila tak z vlastnej vôle. Okrem toho som začal študovať na Digitálnej univerzite, lebo už skoro osem dlhých rokov sa živým ako tlmočník a prekladateľ. A darmo, človeku to už normálne začne liezť krkom! Potreboval som zmenu, naučiť sa niečo nové, čím by som si mohol aj zarábať. Rozhodol som sa preto, prísť študovať na Digitálnu univerzitu v nádeji, že by sa zo mňa mohol stať aj copywriter a mohol by som viac freelancovať. Menej lietať po tlmočeniach a mať tak viac času na svoju rodinu a tešiť sa z flexibilného pracovného miesta.

Okrem toho som tohto roku začal ešte jeden údel. Po viac ako desiatich rokoch som začal znovu jazdiť na aute! Nesmierne som sa toho bál, niesol som v sebe strašnú traumu, lebo v biednych začiatkoch po mne spolujazdci tak nahulákali, až som sa na celé šoférovanie úplne vykašľal. Ale po úžasnej podpore zo strany priateľky, nespočetnom množstve kondičných jázd a s trochou začiatočníckej trémy som sa dopracoval do stavu, kedy už viem na aute dôjsť aj do práce vedľa hlavnej stanice v Bratislave. Stále mám na zadku vycapené veľké zelené „Z“, a tam aj zostane, kým nenajazdím aspoň pár tisíc kilometrov!

Z ako Zorro (alebo aj začiatočník)

A na záver…

Posledná vec, ktorej sa chcem tohto roku trošku viac venovať je optimizmus. Divné, viem, ale ja som neskrotený pesimista a skeptik. Neverím nikomu a ničomu, pochybujem o všetkom, len keby som pritom nebol tak strašne pesimistický. Chcel by som trošku viac veriť v to dobré do budúcna a mať nádej. Tak začínam tým, že verím tomu, že sa zo mňa stane rovnako dobrý copywriter ako aj prekladateľ. Hádam mi k tomu dopomôže aj skutočnosť, že som sa kedysi venoval veciam ako amatérske divadlo, stand-up, slam poetry a storytelling. Už to len preniesť z hovoreného do písaného slova. Kto si chce pozrieť, ako to so mnou vyzeralo na pódiu, môžete si pozrieť video uvedené nižšie.

A aby som nezabudol, v živote je veľa vecí, ktoré nemám rád, hlavne nemám rád obrovské masy ľudí. Preto často dovolenkujem v jednej nepreľudnenej destinácii menom Škótsko. Tam je ešte aj hlavné mesto Edinburgh krásne, priestranné a nehemží sa turistami v každej škáre! Takže, moji milí mizantropi, hor sa tam!

Ak vás už nebaví len ma čítať a počúvať, ale so mnou prehodiť pár slov, urobte tak TU.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *